Onze blog

 • 20/10/2021 0 Opmerkingen
  Voordelen en beperkingen van pellets

  De verwarmingssystemen met pellets kennen een grote groei. Waarom zou u dit type verwarming kiezen? Wat zijn de negatieve punten? Maison De Ridder, gespecialiseerd in verkoop en distributie van granulaten, steenkool en stookolie, geeft u de antwoorden.

  Lees meer
 • stookolie
  30/09/2021 0 Opmerkingen
  Wanneer is het beste moment om uw stookolie te bestellen?

  Denkt u dat de beste tijd om stookolie te bestellen is wanneer de prijs het laagst is? Toch is het belangrijk om uw tank te vullen voordat het niveau in de tank te laag wordt. Maison de Ridder in Ellezelles vertelt u meer!

  Lees meer
 • AdBlue
  03/09/2021 0 Opmerkingen
  Wat is AdBlue en waarom zou ik het gebruiken?

  Bent u bekend met AdBlue? Deze vloeistof maakt het mogelijk om de vervuilende uitstoot van uw dieselvoertuig te verminderen. Maison De Ridder, specialist in de levering van stookolie in de provincie Henegouwen, vertelt u graag meer.

  Lees meer
 • verwarming
  24/02/2021 0 Opmerkingen
  Pellets of stookolie: wat te kiezen voor uw verwarming?

  De voordelen van pellets

  Een pellet of houtpellet wordt gemaakt van houtblokjes, zaagsel en houtresten. De samenstelling van de pellet maakt het mogelijk om de restanten terug te winnen en daar komt bij dat alle grondstoffen uit bossen komen die op verantwoorde wijze beheerd worden. De verbrandingswaarde is erg hoog in vergelijking met die van conventionele houtblokken. Experts schatten dat 2 kilo pellets evenveel calorieën afgeven als 1 liter stookolie. Toch is de prijs van pellets beduidend goedkoper dan die van stookolie. De prijs is vrij constant, waardoor u uw budget nooit hoeft aan te passen.

  Lees meer