top of page

Wat is hybride verwarming? Combineer warmtepomp en mazoutketel!

Elk jaar blijven de Belgen meer uitgeven aan energie door de stijgende prijzen van gas en elektriciteit. Gelukkig bestaan er kostenbesparende oplossingen. Hybride verwarming vormt de ultieme oplossing met garantie op kwaliteit. Hierbij combineren we een warmtepomp met een mazoutketel. De Ridder in Aat leg uit hoe dit innovatieve verwarmingssysteem werkt.Gebruiksaanwijzing van de hybride verwarming


Hoewel er tegenwoordig veel hybride verwarmingssystemen op de markt zijn, is een van de populairste ongetwijfeld de combinatie van een warmtepomp en een mazoutketel. Zo gebruikt uw woning zowel een conventionele als hernieuwbare energiebron dankzij de werking van de warmtepomp.


Met dit systeem beschikt een volledig huishouden over warm water en verwarming. In deze configuratie neemt de mazoutketel het pas over wanneer de warmtepomp de behoeften niet meer kan dekken, vooral in de winter. Voor een perfect rendement evalueert een controlesysteem continu de meest economische optie in functie van de seizoenen en de buitentemperatuur, zodat al uw huisgenoten van een modern comfort genieten.


Uw ecologische voetafdruk verkleinen met hybride verwarming


Hybride verwarming is een systeem dat twee verwarmingsoplossingen combineert: de warmtepomp en de mazoutketel. Dit systeem is niet alleen efficiënt en comfortabel, het verkleint ook de ecologische voetafdruk van uw woning.


Optimale verhouding prijs/rendement


Dit type hybride verwarmingssysteem zou gemiddeld 25-30% minder verbruiken dan een eenvoudige mazoutgestookte condensatieketel. En hoewel de installatie van een hybride warmtepomp een aanzienlijke investering betekent, is die nog steeds voordeliger dan een niet-hybride warmtepomp. Als u voor dit systeem kiest, bespaart u op energie en kosten.


Overtuigd van de hybride verwarming? Doe een beroep op De Ridder, uw specialist voor mazoutleveringen in Aat.

Commentaires


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page