top of page

Zal de prijs van stookolie dalen in 2022?

Dit jaar 2022 zijn de energieprijzen als nooit tevoren gestegen, waardoor veel huishoudens onder druk komen te staan... Vraagt u zich af of de prijs van stookolie in de loop van 2022 zal gaan dalen? Huis De Ridder, gespecialiseerd in de verkoop en distributie van pellets, kolen en stookolie, onthult enkele trends om te proberen de komende maanden te voorspellen.


De officiële prijs van stookolie in België


In ons vlakke land wordt de maximumprijs van stookolie gedicteerd door de FOD Economie, die dagelijks de officiële prijs publiceert. Deze prijs is uiteraard afhankelijk van de olieprijs op de internationale markten, die met name wordt beïnvloed door :


door het risico van een invoerverbod op Russische energie, en dus problematische leveringen,

door de hoge gasprijs, waardoor hij de voorkeur geeft aan stookolie,

door vraag en aanbod, die sterk toenemen na het economisch herstel na de crisis, en altijd toenemen tijdens de wintermaanden,

door de versterking van de dollar, de handelsvaluta op de grondstoffenmarkten, ten nadele van de euro.


De trend zal dus, hoewel hij zeer snel kan veranderen, waarschijnlijk opwaarts blijven gezien het huidige internationale klimaat.Of olieproducerende landen al dan niet onderworpen zijn aan OPEC+ productiebeperkingen is ook van invloed.


Wat volgen en wat doen?


Blijf op de hoogte van het internationale nieuws, dat een grote invloed heeft op de olieprijs. Zodra de olieprijs daalt, daalt ook de prijs van stookolie in België, zodat u uw bestelling op het meest gunstige moment kunt plaatsen. Hoe groter de hoeveelheid die u bestelt, hoe beter het is voor uw portemonnee.


U kunt uw stookolie ook bestellen terwijl het weer nog zomers is en de vraag niet op zijn hoogtepunt is, en hopen dat u wat kunt besparen.Wilt u pellets kopen of stookolie laten leveren in Ath, vertrouw dan op Maison De Ridder !
Comments


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page