top of page

Waarop letten bij de aankoop van stookolie?

Pelletverwarmingssystemen worden steeds populairder. Wat is het voordeel van deze brandstof? Wat zijn de nadelen? Huis De Ridder, gespecialiseerd in de verkoop en distributie van pellets, kolen en stookolie, informeert u over de aankoop van stookolie.


Ik wil graag weten wanneer ik het beste stookolie kan kopen?


Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bestellen van stookolie. Met onze tips kunt u de beste prijs krijgen voor uw volgende bestelling van stookolie.


Hier zijn ze:


1) Let op de olieprijs: u moet voorzichtig zijn omdat deze afhangt van de schommelingen in de olieprijs en ook van de zachte winters, die de laatste jaren vaker voorkomen als gevolg van de opwarming van de aarde. In het verleden was stookolie midden in de winter bijzonder goedkoop! In de zomer is de vraag echter over het algemeen lager, enkele uitzonderingen daargelaten. De prijzen zijn dus lager. De zomerperiode is dus een ideaal moment om uw stookolie tegen een lage prijs te bestellen.


2) Wacht niet tot uw olietank leeg is: vanwege de prijsschommelingen is het beter te voorkomen dat u met een lege olietank komt te zitten. U zou dan gedwongen zijn uw bestelling te plaatsen in een periode van hoge prijzen. Bovendien bestaat er een reëel risico dat uw systeem defect raakt als u een lege tank vult. De resten op de bodem van de tank worden omgeroerd en kunnen de ketel verstoppen. Dat betekent extra kosten!


3) Koop liever olie in grote hoeveelheden: controleer regelmatig het niveau van uw tank. Profiteer van het feit dat u uw tank zoveel mogelijk kunt vullen en bestel een grote hoeveelheid stookolie, want de prijzen zijn over het algemeen beter vanaf een bestelling van 2000 liter.Voor het kopen van pellets of het leveren van stookolie in Ath kunt u vertrouwen op Maison De Ridder!

Comments


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page