top of page

Is een pelletketel milieuvriendelijker dan een warmtepomp?

Pelletverwarmingssystemen worden steeds populairder. Wat is het voordeel van deze brandstof? Wat zijn de nadelen? Huis De Ridder, gespecialiseerd in de verkoop en distributie van pellets, kolen en olie, adviseert u over de voordelen van deze twee verwarmingsmethoden.


Wat is het ecologisch voordeel van deze twee soorten verwarming?

De brandstof voor de pelletketel is hout. Het is per definitie een 100% hernieuwbaar materiaal. U zult de levering van pellets eens per jaar moeten plannen, maar u kunt er zeker van zijn dat u niet bijdraagt aan de opwarming van de aarde.


De warmtepomp wordt aangedreven door elektriciteit. De meeste elektriciteit is van nucleaire of hernieuwbare oorsprong. Een deel van deze elektriciteit wordt echter geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen.


Het voordeel van de warmtepomp is dat hij zeer efficiënt is, omdat hij gebruik maakt van de omgevingswarmte en zo de verbruikte energie vermenigvuldigt. Anderzijds moet voor een aanvullende verwarmingsoplossing worden gezorgd in geval van zeer koud weer. De eenvoudigste manier om dit te doen is om uw bestaande ketel te behouden en een kleine voorraad olie te voorzien om hem van brandstof te voorzien en hem zo nodig op te starten.


Hoe kiezen tussen pelletketels en warmtepompen?

Voor een nieuwe woning is de pelletketel een ecologisch verantwoorde en complete verwarmingsoplossing. Hij vereist geen reserveketel en kan dus zonder al te hoge kosten worden geïnstalleerd. De gebruikskosten zijn die van de brandstof. Alles wat je nodig hebt is een jaarlijkse levering van pellets.


Voor een bestaande woning is de warmtepomp interessanter in gebieden die minder zijn blootgesteld aan extreme kou. De keuze van de beste oplossing hangt dus af van het klimaat en het type bestaand verwarmingssysteem.Wilt u uw pellets kopen of zorgen voor de levering van stookolie in Ath, vertrouw dan op Maison De Ridder!Commenti


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page