top of page

Wat zijn de voordelen van de verschillende soorten brandstof?

Wat zijn de voordelen van diverse soorten brandstof? Uw woning verwarmen deze winter? Lees de blog van De Ridder in Ellezelles over de voordelen van verschillende soorten brandstof voor verwarming.Welke brandstof gebruiken: een hot topic

Uw woning verwarmen in de winter is een noodzaak, maar met de hoge energieprijzen is de vraag met wat soort brandstof dit zou moeten gebeuren een hot topic. We leggen u de voordelen uit van de verschillende soorten brandstof.


Verwarmen met hout

Een van de grootste voordelen van uw woning verwarmen met hout is de uitzonderlijke warmtekwaliteit. Houtkachels werken op het principe van stralingswarmte die ruimtes sneller en efficiënter verwarmt. Veel houtkachels maken ook gebruik van convectie via warmtepanelen en ventilatoren om voor een gelijkmatigere warmteverdeling te zorgen, waardoor uw hele huis wordt verwarmd.


Verwarmen met pellets

Houtpellets zijn een uiterst efficiënte bron van verwarmingsbrandstof. De pellets zelf bevatten weinig tot geen vocht of as, in vergelijking met andere op hout gebaseerde brandstofbronnen zoals houtsnippers. Het is mogelijk om bijna 100 procent van de pellets om te zetten in warmte-energie met zeer weinig afval. Daarnaast zijn pellets ook duurzaam, omdat ze worden gemaakt van houtafval.


Verwarmen met elektriciteit

De initiële kosten van een elektrisch verwarmingssysteem zijn laag in vergelijking met verwarmingssystemen op kolen, gas of olie, al hangt veel af van de huidige elektriciteitsprijzen. Omdat deze soms erg hoog kunnen liggen, is verwarmen met elektriciteit enkel een goede optie wanneer u over zonnepanelen beschikt of een kleinere ruimte snel wilt verwarmen.


Verwarmen met mazout

Uw woning verwarmen met mazout is een traditionele manier van verwarmen die nog steeds erg populair is. En terecht: de jaarlijkse verwarmingskosten voor mazout zijn consequent lager dan die voor aardgas of elektriciteit. Een verwarmingssysteem op mazout is immers erg efficiënt.


Moderne olieverwarmingssystemen presteren met een efficiëntie van 85-95% of hoger. Dat betekent dat voor elke euro die u uitgeeft aan stookolie 85-95 cent aan warmte en warm water bij u thuis wordt geleverd. Mazout is de leider op het gebied van efficiëntie in combinatie met de prijs.


Wenst u uw woning te verwarmen met mazout? Neem contact op met De Ridder voor leveringen van mazout aan huis in regio Henegouwen.


Comentarios


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page